top of page

Reklam ve Tanıtım Fotoğrafçısı  Cengiz Yanık

Mimari Fotoğrafçılık, Endüstriyel Fotoğrafçı, Tekne ve Yat Fotoğraf çekimi, Otomobil Fotoğrafçılığı, (Araç Fotoğraf çekimi),Yemek Fotoğrafçısı, 

Portre Fotoğrafçısı, Profesyonel Fotoğrafçı  ve tüm  teknik fotoğraf çekimleri için www.cengizyanik.com

  • Reklam fotoğrafçılığı hayal gücü gerekliliği kadar

Yangın söndürme cihazı: Yuvarlak, parlak ve rengarenk bir kabus : ) reklam fotoğrafçısının kabusu :)


Üstte bahsettiğim gibi yangın söndürme cihazı bir reklam fotoğrafçısı için şunları ifade eder; yuvarlak bir dış düzey, parlak yani tüm ışığı yansıtacak kadar yuvarlak ve parlak :) birde üzerine rengarenk !

Yani birçok fotoğrafçı için kabus :) çünkü ışığı yönetmek, yönlendirmek okululuk yada alaylı olmak önemli değil çok ciddi bir eğitim /çıraklık gerektirir.

Birçok ürünü gelişigüzel yapılmış ışıklarla çekebilirsiniz ama yaptığınız her ışığı yansıtan bir nesne büyük bir imtihandır. Işık yansımalarını tamamen de yok edebilirsiniz ama bu ışıksızlık boyut hissini tamamen yok edecektir. Malumunuz standart fotoğrafçılık iki boyuttan ibarettir üçüncü boyut tamamen bir histir. Yani üç boyutluluk fotoğrafçının sanatına yeteneğine bağlıdır yapar yada yapamaz. Şimdi bir yangın tüpü neden bir fotoğrafçını kabusudur sanırım daha iyi anlıyoruz :)))

O halde söze ustalarıma küçükte olsa bir teşekkür ederek devam etmek güzel bir tutum olacaktır. Yaşar Atankazanır Ustama, Ahmet Kayacık Ustama ve Rıfat Karaca Ustama teşekkürlerimi bir borç biliyorum.

Gerisi işinizi sevmeye, daima öğrenmeye açık olmaya ve konu ticari fotoğrafçılık / reklam fotoğrafçılığı olduğunda kendinizi müşterinizin yerine koyarak çalışmaya kalacaktır. Çünkü çektiğimiz fotoğraflar hatıra için albümlerde kalmayacak aksine olabildiğince her mecrada sergilenecek ve amacı onu üretene para kazandırmak olacaktır.

"Yani siz kazanacaksınız, müşteriniz kazanacak ve memnun kaldığında siz tekrar kazanacaksınız bu zincir daima sağlam kalacak" ve sonunda kazanan ülkemiz olacaktır.

Hassa Yangın Söndürme Cihazları/İstanbul'a teşekkürler.

107 görüntüleme0 yorum
bottom of page