top of page

Reklam ve Tanıtım Fotoğrafçısı  Cengiz Yanık

Mimari Fotoğrafçılık, Endüstriyel Fotoğrafçı, Tekne ve Yat Fotoğraf çekimi, Otomobil Fotoğrafçılığı, (Araç Fotoğraf çekimi),Yemek Fotoğrafçısı, 

Portre Fotoğrafçısı, Profesyonel Fotoğrafçı  ve tüm  teknik fotoğraf çekimleri için www.cengizyanik.com

  • Cengiz Yanık

Sony a7R III (Sony Alpha a7R III Mirrorless Digital Camera) ve Sony A9 ile küçük bir kıyas


Renk ve tonlamalarını beğendiğim Sony Alpha a7 serisi fotoğraf makinaları bazı iyi fotoğraf veren ışık ve mekanlarda neredeyse orta format bir kamerayı aratmıyorlar. Seriye yeni amiral gemisini ekleyen Sony yeni Sony Alpha a7R III 'ü duyurdu..

Teknik özellikleri aşağı yukarı a7r II ile bir kaç özellik haricinde neredeyse aynı. Ancak bu özellikler "hayati dokunuşlar" olmuş desek hiç abartı olmaz ! Saniyede 10 kare hızı ve 399 netleme noktası, Pixel shift multi shooting mode, pil ömrü arka LCD ile 650 kare çekim ömrü ile Canon, Nikon gibi rakipleri için gayet rekabet edebilir hale gelmiş ayrıca vizör görüntü hızı/kalitesi ve çift SD kart yuvası ile mükemmel görünüyor. Tüm bu yeniliklerin yanısıra A7r III bir önceki modeli gibi 42.4 Megapixel çözünürlük sunuyor.

Netleme, Basamaklama (Bracketing), Self Timer gibi özellekleri kontrol eden ve gayet kullanışlı olan A9 da uygulamış olduğu çarkı yine bu seride kullanmımış olması eksiklik desek yeridir. Bu işlevler için pratikte olmayan biryereleri kurcalamak anlamına geliyor.

USB-C girişin Sony A7r iii te kullanılmış olmasıda A9 için cıkış zamanı düşünüldüğünde adeta unutulmuş bir teknoloji desek yeridir. USB-C girişinin altında bulunan bir çoklayıcı giriş ise iyi fikir dedirtiyor.

Artık emin olabiliriz ki Sony Alpha serisinin tümünde gördüğümüz gibi Sony aynasız kameraların genel görünümü standart hale geldi. Daha uzun pil ömrü için büyük bir pil ve tabiki yaklaşık yarım santimetrelik gövde genişliği ile bu kasa bir Sony standartıdır.

Raw fotoğraflarını işlemek için Capture One kullanmak daha iyi sonuç verecektir. Tamamen yeni teknoloji ürünü Sony A9 dada kullandığı benimde çekimlerimde beğenerek kullandığım sensörü Captureone ile adeta çoşacaktır. Ayrıca bu mükemmel sensörün Nikon D850 de daha yüksek piksel versiyonunu kullanıldığını biliyorum. Aslında Sony için teknolojiyi taksit taksit satmak deyimi sanırım tam oturuyor : )

Sony A7s II de kullanılan S-Log özelliklerinin A9 'da olmayıp yeni A7r iii te olması A9 için kabahati hafifletici sebep sayılmaz : )))

Yazılacak çok var : ) arkası yakında...

134 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page