top of page

Reklam ve Tanıtım Fotoğrafçısı  Cengiz Yanık

Mimari Fotoğrafçılık, Endüstriyel Fotoğrafçı, Tekne ve Yat Fotoğraf çekimi, Otomobil Fotoğrafçılığı, (Araç Fotoğraf çekimi),Yemek Fotoğrafçısı, 

Portre Fotoğrafçısı, Profesyonel Fotoğrafçı  ve tüm  teknik fotoğraf çekimleri için www.cengizyanik.com

  • fotoğraf ihtiyacı

Reklam fotoğrafı işletmeler için hayati bir ihtiyaçtır


İnsanı diğer varlıklardan ayıran en önemli özellik bilindiği üzere akıldır. insan aklı sayesinde değerlidir. Bu sayede üretir, ürettikçe değer kazanır ve dokunduğu har şeye değer kazandırır.

İnsan değerlidir ancak üreten insan daha değerlidir. Öyle ki ürettikleri sayesinde

yüzlerde yıldır unutulmayan insanlar zihinlerde derin izler bırakmışlardır.

Üretmek insanlığın ticari ya da özel hayatlarıda ki ihtiyaçlarının tesbitleri ile mümkündür.

Peki üretirken kendi ihtiyaçlarını belirtmek ?

Diyelim ki bir ürün ortaya koydunuz ve sıra paketlemeye geldi, üzerinde yazı ya da fotoğraf olmayan bir paket mi kulanırsınız? Tabi ki hayır. Ürününüzü çekici kılmak, anlatmak, üretim ihtiyacına dair farkındalık yaratmak yani tanıtmak ve son aşama satmak istersiniz. Ürettiğiniz bir hizmet olsa da satış için izleyeceğiniz yol muhtemelen yine aynı mantalitede olacaktır. Çünkü insanları yani tüketiciyi haberdar etmelisiniz.

Her üretici ister ki bu reklam, tanıtım ve pazarlama aşaması en az kendi üretimileri kadar profesyonel olsun. Reklam ajansından matbaasına, art direktöründen yazı işlerine, reklam fotoğrafçısından tanıtım filimini çeken görüntü yönetmeni nden tüm ekibine kadar her aşama tam anlamıyla profesyonel olsun.

Örneğin bir tanıtım fotoğrafçısı bir çok sektörü tanımalıdır. Küçük bir ürünün fotoğrafı ndan kocaman bir binanın mimari fotoğrafına, portre fotoğrafçılığından bir fabrikanın endüstriyel fotoğrafçılığına kadar birçok konuda deneyimli olmalıdır. Bu kadar çeşitlilik nasıl olacak diye düşünüyorsanız cevabı çok basit ve çözümcüldür; daha öncekilerin tecrübelerinden yararlanarak yani eğitim alarak.

Bunun en basit ve etkili metodu ise Usta Çırak ilişkisiyle olanıdır.

Bilgiyi zamana yayarak anlayarak öğrenmek, bilgiyi kullanmak ve üzerinde çalışırken öğretmektir.

Hata payının en az olduğu yaşamsal bir veri iletim şekli budur.

Yani bir fotoğrafçı mimari fotoğrafçı, portre fotoğrafçısı, endüstriyel fotoğrafçı, yemek fotoğrafçısı olabilir hatta tekne ve yat fotoğraf çekimi konusunda deneyimli ya da tecrübeli bir moda fotoğrafçısı da olabilir.

Bu örnek doğrultusunda reklam fotoğrafı uzman ellerde işletmeler için ürünlerine değer katan, satışlarına büyük ölçüde katkı sağlayan hayati bir ihtiyaçtır.

Üretmek, başarmak sorumluluğu paylaştıkça kolaylaşan, tüm ülke hatta insanlığa huzur veren bir değerdir.

Cengiz Yanık ( reklam fotoğrafçısı ve görüntü yönetmeni)

22 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page