top of page

Reklam ve Tanıtım Fotoğrafçısı  Cengiz Yanık

Mimari Fotoğrafçılık, Endüstriyel Fotoğrafçı, Tekne ve Yat Fotoğraf çekimi, Otomobil Fotoğrafçılığı, (Araç Fotoğraf çekimi),Yemek Fotoğrafçısı, 

Portre Fotoğrafçısı, Profesyonel Fotoğrafçı  ve tüm  teknik fotoğraf çekimleri için www.cengizyanik.com

Yazarın fotoğrafıcengiz yanik

PROFESYONEL FOTOĞRAFÇILIK

Güncelleme tarihi: 3 Tem


Profesyonel olmak hem de dünyanın en güzel mesleklerinin birisi üzerine… içerisinde güzel sanatlardan

bir karma şölen barındıran bir sanat üzerine profesyonel olmak dünyanın en özel şerlinden birisini yapıyorsunuz

demektir.

İnsanların amatör olarak bile yapmak için can attığı bir uğraşı günlük bir iş olarak yapmak sabah uyanıp keyifle

işinize bir nevi koşarak gitme sebebiniz var demektir.

Profesyonel olarak yaptığınız bir iş fotoğrafçılıkta olsa hem kar edip hem de kar ettirmeniz anlamına gelmektedir. Yani sanat, zanaat ve ticaret üçgeninde gidiş gelişler bu aşamada başlamaktadır. Fotoğrafçının zanaatini sanatsal bir bakış açısıyla süsleyerek sonuçlandırıp ticarete dönüştürmesi gerekmektedir. Görsel sanatların belli başlı kriterlerini öğrenip her işinde bu bilgiyi kullanarak zanaatte yeterlilik ve sanatsal dikkat çekicilik yakalaması gerekir. Belki profesyonel olarak bir sanat dalı ile uğraşmanın en zor tarafı bu olabilir. İlk bakışta kolay gibi görünsede günümüz dünyasında iletişimde bulunabilme sağlığında olan her bireyin cebinde fotoğraf çekebilen bir telefon olduğunu düşünürsek işinizin ne kadar zor olduğu düşüncesi korkutucu bir hal alabilir. İyi bir eğitim ve tecrübeniz yok ise sonuç düşünüp yapamamanın bir adım ötesine geçmeyecektir. Ayrıca yaparken mutlu olmadığınız bir meslekte başarılı sonuç ve karşılıklı kazanım zaten imkansız hale gelecektir.

Her meslek erbabı kendisini geliştirmelidir. Ancak profesyonel bir fotoğrafçı olmak sanatın sanayi halidir desek çok yanlış olmayacaktır. Her işinizi müşterinize beğendirerek yapmak durumundasınızdır hem de onun müşterisine!

Hatta bir süre sonra en büyük eleştirmeniniz kendiniz olursunuz. Yıllar sonra bile her fotoğrafınıza hata arayarak bakmak paranoya da olsa alışkanlık haline gelecektir.

Her sanat dalı gibi fotoğrafında ana gayesinin iletişim olduğu unutulmamalıdır. Gaye baktırmak, sattırmak olsa da bunun yolu iletişimden geçmektedir. Her çekiminizde kullandığınız lensten, tercih ettiğiniz ışıklandırma tarzına kadar her faktör

fotoğraf iletişiminin dilidir. Dağarcığınız ne kadar geniş ise iletişiminiz o kadar etkileyici olup akıllarda iz bırakacaktır.

Profesyonel fotoğrafçılıkta daima dikkat edilmesi gereken husus ise ekip ruhu ve iyi bir ekip çalışması olamlıdır.

Birimizin aklının hepimizin aklından üstün olamayacağına göre esasen profesyonel fotoğrafçılıktada en iyi diye bir tabir yoktur. İşini bilen bir fotoğrafçı, yine işini bilen bir sanat yönetmeni ve işine değer veren bir müşteri belirli imkanlar

dahilinde bir araya geldiğinde müşterek bir çalışma ile en iyi iş ortaya çıkacak ve onu var edenleri onore edecektir.

Profesyonel fotoğrafçı teknolojiye tümüyle bağlı, görsele sonuna kadar duyarlı ve kilolarca ağırlıktaki sırt çantasını kilometrelerce taşıyabilen bir iletişim uzmanıdır desek sanırım doğru bir tabir olacaktır :).


Cengiz Yanık

www.cengizyanik.com

29 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page